Sărbătoare românească la Hamburg, în Germania

Sărbătoarea Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul a fost prilej de bucurie duhovnicească și pentru românii ortodocși din Hamburg, Germania. Credincioșii de aici l-au avut în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, care a oficiat Sfânta Liturghie în paraclisul Parohiei ‘Sfântul Ioan Botezătorul’, după cum ne informează TRINITAS TV. La hram a participat și o parte din obștea Mănăstirii Lupșa, din jud. Alba, care a adus, spre închinarea credincioșilor un fragment din cinstitul lemn al Sfintei Cruci.

Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” a fost înființată, pentru cei aproximativ 5000 de români stabiliți în orașul de pe Elba, la începutul anului 2007. Paraclisul în care se oficiază acum sfintele slujbe a fost amenajat, într-un spațiu închiriat, în anul 2007.

Acesta a fost primul hram pe care românii ortodocși din Hamburg l-au sărbătorit în noul paraclis. În cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit și un diacon.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…