Sărbătoare pe Valea Marei, în Maramureș

Maramureșenii de pe Valea Marei, dar și din alte localități ale Maramureșului istoric, au participat în număr mare la sărbătoarea Schitului „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” – Izvoare, din comuna Desești. În cursul dimineții, credincioșii i-au întâmpinat pe cei doi ierarhi ai locului, venind în procesiuni și înălțând rugăciuni către Maica Domnului.

Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu – vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a oficiat apoi slujba de sfințire a Schitului, după cum ne informează TRINITAS TV.

În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Iustinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Piatra de temelie a Schitului a fost așezată în anul 1993. Pe viitor se dorește ca aici să fie ridicat și un centru cultural – religios.

Pentru eforturile depuse în ridicarea schitului, părintele slujitor a primit rangul de iconom, iar celor care au sprijinit lucrările le-au fost oferite diplome și distincții.

Comentarii Facebook


Știri recente