Sărbătoare pe malul Siretului la resfințirea Bisericii „Sfântul Nicolae”

Credincioșii din localitatea Corni, comuna Tătărești, au participat, în Duminica mironosițelor, la slujba de resfințire a Bisericii „Sfântul Nicolae”. Sfântul lăcaș a suportat mai multe lucrări de reparații în ultimii ani, coordonate de părintele paroh Dumitru Darie.

Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, a resfințit duminica trecută Biserica „Sfântul Nicolae” a Parohiei Corni, Protopopiatul Sascut. De dimineață, Arhipăstorul Romanului și Bacăului a fost întâmpinat în mod deosebit de copiii, tinerii și credincioșii îmbrăcați în costume specifice portului național, cu cântările Sfintei Învieri și cu bucuria în suflete că Episcopul le pășește pragul. După resfințirea lăcașului de închinăciune de către Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, a fost săvârșită Sfânta Liturghie pe un podium amenajat în curtea bisericii. Din soborul de preoți au mai făcut parte părintele Ioan Negoiță, protopop al Protopopiatului Sascut, și părintele Constantin Alupei, protoiereul Protopopiatului Onești. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a arătat în cuvântul de zidire sufletească rolul mironosițelor și mai ales al creștinelor de astăzi din Biserica noastră. „A fost un moment înălțător pentru că de mulți ani nu s-a mai oficiat o slujbă arhierească în această parohie. Au fost peste 600 de credincioși care au beneficiat și de un timp favorabil, mai ales că de pe acest deal de pe care se vede apa Siretului este un peisaj formidabil. A fost o zi cu multă încărcătură duhovnicească”, ne-a relatat părintele protopop Constantin Alupei. Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a oferit părintelui paroh Dumitru Darie și primarului comunei Tătărești, Ionel Ichim, medalia jubiliară bătută cu prilejul împlinirii a 600 de ani de la prima atestare documentară a Episcopiei Romanului, informează ‘Ziarul Lumina’

Lucrări susținute de credincioși

În ultimii ani, prin grija părintelui paroh Dumitru Darie acoperișul sfântului lăcaș ocrotit de Sfântul Nicolae a fost înlocuit, fiind efectuate și alte reparații atât în interior, cât și în exterior. „Biserica a căpătat un aspect plăcut, iar după asemenea lucrări se impunea prezența Preasfințitului Episcop Ioachim Băcăuanul. Credincioșii din parohie sunt doar ortodocși, ceea ce dovedește că activitatea pastoral-misionară a părintelui paroh Dumitru Darie a avut rezultate în decursul anilor. Părintele a fost ajutat și susținut de către enoriași, toate cheltuielile fiind suportate de credincioșii din satul Corni. Astfel, cu toții s-au bucurat de binecuvântarea și de resfințirea din a treia Duminică după Paști”, a mai adăugat părintele Constantin Alupei. După agapa frățească, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul a mers într-o vizită pastorală la o altă biserică ce s-a construit în ultimii trei ani în comuna Tătărești. Acolo, Preasfinția Sa a văzut lucrările care s-au desfășurat, venind cu sfaturi care țin de arhitectura interioară. Această biserică închinată Sfântului Prooroc Ilie urmează să fie sfințită anul acesta, pe 20 iulie. În continuarea programului, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului a efectuat o vizită pastorală și în satul Gâlești, comuna Huruiești.

Comentarii Facebook


Știri recente