Sărbătoare mare la parohia Sfântul Mina, Victor și Vichentie din Galați

Astăzi 11 noiembrie a.c., comunitatea Parohiei „Sfântul Mina, Victor și Vichentie” din cartierul I.C. Frimu orașul Galați, și-a sărbătorit ocrotitorii. Încă de dimineață sute de credincioși au venit pe o vreme mohorâtă la una dintre cele mai mari și mai frumoase biserici din oraș. Sărbătoarea a început de aseară cu slujba Vecerniei unită cu litia și a continuat astăzi cu slujba Utreniei și Sfânta Liturghia la care a asistat și Înaltpreasfințitul Casian Arhiepiscopul Dunării de Jos, informează edj.ro.

Dovadă faptului că oamenii au mare evlavie la Sfântul Mare Mucenic Mina și de multe ori au primit ajutor concret în viața lor, biserica a fost neîncăpătoare, foarte mulți rămânând afară să asculte în liniște slujba.

În cuvântul său de învățătură ierarhul Dunării de Jos a făcut o scurtă incursiune istorică în viața Sfântului Mina, originar din Egipt, a Sfântului Victor născut în Italia și a Sfântului Vichentie care a trăit pe meleagurile Spaniei, mai precis în Valencia. Înaltpreasfinția Sa a remarcat în mod deosebit activitățile pe care preoții slujitori la această parohie le desfășoară împreună cu tinerii, spunând că tinerii sunt o prioritate și pe agenda de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În curtea de mare întindere a bisericii au fost amenajate câteva corturi din care s-au oferit credincioșilor pachețele cu mâncare, după ce în prealabil au fost binecuvântate de Înaltpreasfințitul Casian.

Comentarii Facebook


Știri recente