Sărbătoare la Schitul Pelișor din județul Sibiu

Schitul de lângă satul Pelișor, județul Sibiu, și-a serbat hramul, potrivit TRINITAS TV. Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord au pus piatra de temelie pentru noua biserică a schitului ce va purta hramul „Acoperământul Maicii Domnului și Sfântul Mare Prooroc Ilie Tesviteanul”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în aer liber, la altarul de vară.

„Noua biserică va începe să se ridice de acum pe acest loc binecuvântat de Dumnezeu cu ajutorul credincioșilor care ne-au înconjurat și care stau alături și bineînțeles, prin binecuvântarea lui Dumnezeu și prin mijlocirea Sfântului Ilie Tesviteanul, dar și a Maicii Preacurate Căreia i-a fost închinat al doilea hram”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu.

Construit doar de câțiva ani, schitul a devenit un important centru spiritual.

Schitul „Sfântul Mare Prooroc Ilie” se află situat într-un cadru natural de o rară frumusețe, între orașele Agnita și Mediaș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…