Sărbătoare la Rășinari, județul Sibiu

În Duminica a III-a după Sfintele Paști a fost binecuvântată cu agheasmă Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” din Parohia sibiană Rășinari III. Slujba de binecuvântare și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

„Localitatea Rășinari, unde își doarme somnul de veci Mitropolitul Andrei Șaguna și unde au fost și alți mitropoliți îngropați, am săvârșit astăzi Sfânta Liturghie în una dintre cele trei biserici, în biserica închinată Sfântului Ilie Tesviteanul. Biserica de lângă mausoleu este închinată Sfintei Treimi și mai există și a treia biserică, aflată sub ocrotirea Sfintei Cuvioase Parascheva”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, după cum informează TRINITAS TV.

Cei patru preoți de la parohiile din localitate au fost ridicați la rangul de iconom și iconom stavrofor. Mitropolitul Ardealului a oficiat și o slujbă de pomenire pentru scriitorul Emil Cioran, născut la Rășinari. La finalul Sfintei Liturghii au fost premiați și elevii câștigători la etapa pe protopopiat a Concursului „Copilul în familie”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…