Sărbătoare la Parohia Stănești II, Protopopiatul Giurgiu

Duminică, 1 iulie 2012, Biserica Ortodoxă i-a pomenit pe Sfinții Doctori fără de arginți, Cosma și Damian. Cu acest prilej în biserica Parohiei Stănești II din Protopopiatul Giurgiu, după Sfânta Liturghie a fost săvârșit Acatistul Sfinților Cosma și Damian iar la final, a fost rostit un cuvânt de învățătură în care a fost evidențiată viața pilduitoare a celor doi mari sfinți mucenici care au suferit moarte mucenicească în vremea Împăratului Carin, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Cu această ocazie copiii din grupul catehetic au dorit să fie următori celor doi Sfinți și să afle și ei mult mai ușor astăzi calitățile terapeutice ale plantelor.

Pentru că lucerna din curtea bisericii a fost invadată de ‘tortel’ – o plantă parazită pentru lucerna și ceapă – au studiat aspectul acestei plante și au căutat pe internet informații despre utilizarea ei.

Spre uimirea tuturor am aflat că o plantă parazită pentru culturi se bucură de apreciere în tratarea hepatitei B și a altor afecțiuni sub formă de ceai.

În zilele următoare copiii vor căuta să afle de la bunici la ce se utiliza ‘tortelul’ în vechime și sub ce formă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…