Sărbătoare la Parohia Maioreasa, Severin

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, la 22 ianuarie 2012, în ziua prăznuirii Sfântului Apostol Timotei, ucenicul Sfântului Apostol Pavel, sute de credincioșii severineni s-au aflat la biserica parohiei „Adormirea Maicii Domnului” Maioreasa, unde s-au rugat împreună cu Chiriarhul lor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către Grupul Psaltic al Catedralei Episcopale, după cum ne informează Cătălin Cernătescu.

Părintele paroh Ionuț Semenescu-Blidaru a mulțumit Chiriarhului în numele comunității pentru prezența și binecuvântarea arhierească, precum și pentru atmosfera de profundă rugăciune.

Biserica Maioreasa este primul locaș ortodox ridicat în Drobeta Turnu Severin, la câțiva ani de la înființarea orașului. Este o ctitorie din anul 1842 a maiorului Ioan Ciupagea și a soției sale Dumitrana. Inițial, biserica a avut trei turle, cele două laterale fiind desființate în 1872. Locașul de cult a suferit și alte modificări în decursul timpului. În ultima perioadă s-au efectuat, pe lângă lucrări de modernizare, și lucrări la frontispiciul bisericii, anume o icoană mozaic cu Domnul Hristos binecuvântând și icoana hramului Adormirii Maici Domnului lucrată în tehnică modernă de îmbinare vitralii și mozaic.

Din data de 2 iunie 2011, biserica a fost împodobită și cu două cruci mari aurite, care au fost sfințite de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim.

Comentarii Facebook


Știri recente