Sărbătoare la Mănăstirea Cudalbi, Galați

În fiecare an, la praznicul Nașterii Maicii Domnului, Mănăstirea Cudalbi din județul Galați, important centru de viață duhovnicească din Câmpia Covurluiului, își sărbătorește hramul.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit, la 8 septembrie 2012, în vecinătatea lăcașului de cult Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, potrivit TRINITAS TV.

„Nașterea Maicii Domnului la Cudalbi ne amintește de fiecare dată renașterea din cenușă a fostei mănăstiri, iar acum mănăstirea reprezintă și o prisacă a faptelor bune, dar în același timp și o casă a rugăciuni, a muncii și a filantropiei” a spus ÎPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

La hramul lăcașului de cult realizat în stil ștefanian și împodobit cu mozaicuri exterioare au luat parte autorități locale și județene, dar și numeroși credincioși.

La eveniment au participat și membrii grupurilor folclorice din comunele Piscu și Pechea, îmbrăcați în frumoase costume populare.

Toți credincioșii prezenți au participat la agapa frățească iar la final peste 1500 de pachete cu alimente au fost împărțite pelerinilor.

Comentarii Facebook


Știri recente