Sărbătoare la Mănăstirea Cudalbi din județul Galați

În fiecare an, la praznicul Nașterii Maicii Domnului din 8 septembrie, Mănăstirea Cudalbi, din județul Galați, important centru de viață duhovnicească din Câmpia Covurluiului, își sărbătorește hramul.

Cu acest prilej, Înalt Preasfințitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a săvârșit sâmbătă Sfânta Liturghie, înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi, în prezența autorităților județene și locale, precum și a credincioșilor eparhiei și din întreaga țară, care au putut admira frumusețea sfântului lăcaș în stil ștefanian, împodobit cu mozaicuri exterioare, informează Ziarul Lumina. De asemenea, la eveniment au mai participat și principalele grupuri folclorice din zonă, din comunele Piscu și Pechea, purtând costume populare.

După slujbă, Arhiepiscopul Casian a mulțumit tuturor ctitorilor, donatorilor și binefăcătorilor sfintei mănăstiri și a arătat că ‘Nașterea Maicii Domnului sărbătorită la Cudalbi ne reamintește de fiecare dată de nașterea din cenușă a fostei mănăstiri, căci acum mănăstirea reprezintă deodată și o prisacă a faptelor bune, dar, în același timp, și o casă a rugăciunii, a muncii și a filantropiei. La Cudalbi, Mântuitorul Hristos ne-a arătat dimensiunea duhovnicească a grădinii Maicii Domnului’.

Toți credincioșii prezenți la eveniment au fost invitați să participe la agapa frățească organizată în cinstea acestui înălțător moment, mănăstirea pregătindu-se cu peste 1.500 de pachete pentru pelerini.

Comentarii Facebook


Știri recente