Sărbătoare la Mănăstirea Brâncoveni

Episcopia Slatinei și Romanaților a îmbrăcat joi, 16 august 2012, haine de sărbătoare pentru a-și cinsti ocrotitorii spirituali: Sfântul Voievod martir Constantin Brâncoveanu, dimpreună cu fiii săi. Manifestările au debutat la ctitoria Sfântului Domnitor, Mănăstirea Brâncoveni din judetul Olt, cu slujba Sfintei Liturghii, săvârșite de un podium special amenajat în pridvorul bisericii, de către un numeros sobor de arhierei, preoți și diaconi.

Au slujit la Mânăstirea Brâncoveni, în prezența a câteva sute de credincioși, Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților, Preasfințitul Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și Preasfințitul Macarie, Episcopul Europei de Nord.

Manifestările dedicate Sfinților Martiri Brâncoveni au continuat în această seară în sala de festivități a Primăriei orașului Balș, aici unde au fost susținute o serie de comunicări despre viața și jertfa Sfântului Domnitor Constantin Brâncoveanu, urmate de un program muzical -artistic, după cum ne informează Gheorghe Cioiu – Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel despre cutremurul din Turcia și Grecia. Mesaj de solidaritate adresat Patriarhului Ecumenic

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și-a exprimat durerea față de pierderile suferite de Grecia și Turcia în urma cutremurului produs vineri. Preafericirea Sa a transmis un mesaj de solidaritate, adresat Patriarhului Ecumenic Bartolomeu: Sanctităţii Sale Bartolomeu…