Sărbătoare la Mănăstirea Aninoasa

La sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, la 14 septembrie 2012, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu un important sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Aninoasa, situată în comuna cu același nume, pe valea Râului Bratia.

În cuvântul de învățătură, Înalt Prea Sfinția Sa a amintit de importanța cinstirii Sfintei Cruci, ca simbol al vieții veșnice, după cum ne informează eparhiaargesului.ro.

Mănăstirea Aninoasa datează din sec. al XVII-lea, fiind construită în anul 1677 de boierul Tudoran Vlădescu. Un rol important în dezvoltarea acestei mănăstiri l-a avut Mitropolitul Daniil al Ungrovlahiei, care în perioada 1704-1716 a fost egumen al acestui așezământ bisericesc.

Biserica și chiliile impresionează astăzi prin stilul brâncovenesc, dar și prin pictura din interior, care aparține celebrului pictor Pârvu Mutu. După secularizare devine biserică de mir, fiind reînființată ca mănăstire de maici în anul 2001 prin grija chiriarhului locului, Înalt Prea Sfințitul Părinte Calinic.

Comentarii Facebook


Știri recente