Sărbătoare la kilometrul 0 al Capitalei

Sfinții Martiri Brâncoveni au fost cinstiți în mod deosebit și de credincioșii Parohiei „Sfântul Gheorghe Nou” din Capitală, lăcașul de cult sărbătorindu-și cel de-al treilea hram, potrivit TRINITAS TV. Sărbătoarea a fost dublată de faptul că în biserică se află și mormântul și moaștele martirilor.

Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de un sobor de preoți și diaconi. Delegatul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la eveniment a fost Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„În 1992 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, analizând viața Sfântului Constantin Brâncoveanu, voievodul Țării Românești și constatând că acesta într-adevăr a mărturisit pe Hristos, știind din mărturia din 1914 că mormântul lui se află aici în această biserică a hotărât ca el să fie trecut în rândul sfinților, în rândul martirilor, a mărturisitorilor dreptei credințe”, a arătat Părintele Arhim. Veniamin Goreanu.

Aflată la kilometrul 0 al Capitalei, Biserica „Sfântul Gheorghe” – Nou este loc de pelerinaj pentru numeroși credincioși care vin să se închine aici la mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și să ceară ajutor Sfântului Gheorghe, Sfinților Brâncoveni și Cuvioasei Parascheva.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corala Academică „Divina Armonie”.

Comentarii Facebook


Știri recente