Sărbătoare la Centrul eparhial din Sibiu

Ziua numelui primit la călugărie de Înalt Preasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost sărbătorită la Sibiu printr-o slujbă de Te Deum oficiată în capela Facultății de Teologie ‘Sfântul Andrei Șaguna’ de Preasfințitul Andrei Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum informează „Ziarul Lumina”.

La slujba de Te Deum oficiată vineri, 10 august, în ziua de pomenire a Sfântului Mucenic Lavrentie arhidiaconul, au fost prezenți o bună parte din membrii Administrației eparhiale și ai corpului profesoral de la Facultatea de Teologie ‘Sfântul Andrei Șaguna’, alături de protopopi, monahi, preoți și studenți, veniți să se roage pentru IPS Mitropolit Laurențiu și să-l felicite la ceas aniversar. În același timp, ziua Sfântului arhidiacon Lavrentie precede ziua în care ierarhul sărbătorește împlinirea a 16 ani de la hirotonia întru arhiereu, astfel încât momentul aniversar a fost unul deosebit.

După săvârșirea slujbei prin care s-a mulțumit lui Dumnezeu pentru grija avută față de Mitropolitul Ardealului, PS Episcop Andrei Făgărășanul l-a felicitat pe IPS Laurențiu în numele tuturor colaboratorilor și fiilor duhovnicești, urându-i sănătate și ani mulți în păstorirea credincioșilor ardeleni.

‘Vă rugăm să primiți din partea ierarhilor, clericilor, monahilor, monahiilor și a binecredinciosului popor din Mitropolia Ardealului ascultarea noastră fiască și duhovnicească, precum și urarea noastră de bine’, a spus PS Episcop Andrei Făgărășanul.

Chemarea arhieriei

În cuvântul de mulțumire, IPS Laurențiu a amintit faptul că sărbătoarea Sfântului Lavrentie a pregătit, în urmă cu 16 ani, momentul cel mare prin care a primit harul arhieriei, o chemare deosebită din partea lui Dumnezeu și o responsabilitate aparte.

‘În primul rând, mă raportez la sfântul ocrotitor, al cărui nume l-am primit acum 16 ani, la sărbătoarea Sfântului Ilie. Gândindu-mă la jertfa lui, nici un fel de efort și nici un fel de încercare îngăduită de Dumnezeu asupra noastră nu le găsesc mai mari decât cele suferite de Sfântul Lavrentie. În al doilea rând, privind anii care se adună, ne gândim la activitatea desfășurată, dar mai ales la cea pe care o avem de împlinit împreună’, a spus Părintele Mitropolit.

Comentarii Facebook


Știri recente