Sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Sibiu

Preafericitul Părinte Teodoros al II-lea, Papă și Patriarh al Alexandriei și al Întregii Africi, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu Înalt Preasfințitul Hrisostom, Mitropolit de Patras, cel care conduce delegația din Grecia venită în România cu Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei și ierarhi ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, au sosit la Sibiu în această seară, după cum informează mitropolia-ardealului.ro.

Oaspeții de seamă ai Sibiului au poposit la Catedrala mitropolitană, unde s-a oficiat o slujbă de Te-Deum, iar Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei a fost așezat spre închinare. Înalt Preasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului le-a urat bun-venit în cetatea sfântă din Ardeal, iar cei doi patriarhi și-au exprimat în cuvântările lor bucuria de a participa la o sărbătoare atât de mare pentru Ardeal și întreaga țară. Un cuvânt de mulțumire a rostit și Înaltpreasfințitul Mitropolit Hrisostom în Catedrala plină de preoți și credincioși din Ardeal.

După cum informează Biroul de Presă al Patriarhiei Române Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei a fost dus în procesiune la catedrala mitropolitană din Sibiu, cu prilejul proclamării canonizării Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 29 octombrie 2011.

În seara zilei de 29 octombrie 2011, Cinstitul cap al Sfântului Apostol Andrei va fi dus în catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, unde va rămâne până în după-amiaza zilei de 31 octombrie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente