Sărbătoare la Catedrala Mitropolitană din Craiova

Câteva sute de credincioși au fost prezenți astăzi, 19 februarie 2012, în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți, la slujba Sfintei Liturghii săvârșite la Catedrala mitropolitană Sfântul Dumitru din Craiova, de către IPS Irineu Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți si diaconi, după cum ne-a precizat Gheorghe Cioiu.

La finalul slujbei religioase IPS Părinte Mitropolit a subliniat faptul că principala învățătură reieșită din pericopa evanghelică a acestei duminici se referă la grija pe care trebuie să o avem permanent față de sufletul nostru. „Ceea ce ne cere Mântuitorul Iisus Hristos este în primul rând să avem grijă de sufletul nostru, grijă care trebuie să se concretizeze în fapta cea bună și milostenia față de aproapele aflat în suferință și nevoi. Însuși Mântuitorul ne spune în Evanghelia acestei duminici (Matei 25, 31-46) că, dacă . Așadar, consider că toți credincioșii prezenți astăzi la slujba Sfintei Liturghii săvârșite la Catedrala noastră mitropolitană din Craiova, au înțeles că avem îndatorirea sfântă de a purta permanent de grijă sufletului nostru, pe care îl uităm de multe ori însetat, flămând și gol, înlănțuit în temnița patimilor noastre”, a mai adăugat IPS Irineu.

Menționată documentar în 1645 drept ctitorie a boierilor Craiovești, biserica Sfântul Dumitru din Craiova a fost rezidită din temelii de domnitorul Matei Basarab în anul 1651. Începând cu anul 1889, cu sprijinul regelui Carol și a reginei Elisabeta, biserica este din nou reconstruită, fiind sfințită la 26 octombrie 1933, în timpul arhipăstoririi episcopului Vartolomeu al Râmnicului și Argeșului. În anul 1939, biserica Sfântul Dumitru devine Catedrală Mitropolitană.

Comentarii Facebook


Știri recente