Sărbătoare la Biserica tăietorilor de sare, din Turda

Biserica „Sfânta Treime” a Parohiei Turda Nouă I, cunoscută și ca „Biserica tăietorilor de sare”, a îmbrăcat duminica aceasta haine de sărbătoare. Sfânta Liturghie a fost oficiată în lăcașul de cult de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a spus: „Această biserică, istorică pentru municipul Turda, are și din punct de vedere afectiv, o legătgură specială cu noi, pentru că în 1978, câteva luni de zile a vrut Dumnezeu ca să suplinesc această parohie. Acum, când în locul bisericuței cele mici este o biserică mare și frumoasă cu multă bucurie am venit aici să ne rugăm împreună cu turdenii”.

Biserica se află în apropierea Salinei Turda și este atestată documentar la anul 1467, în timpul domniei lui Matei Corvin. În anul 1709 a fost reconstruită din temelii. După 1948 lăcașul de cult a fost renovat în stil neobizantin și târnosit abia în anul 1995, în același an fiind extins și restaurat.

Pentru activitatea depusă în parohie, părintele paroh a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei, rangul de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente