Sărbătoare la Biserica Sf. Cuv. Parascheva din Drobeta Turnu Severin

Sute de credincioși severineni s-au adunat astăzi, 14 octombrie, cu mic, cu mare, la biserica „Sf. Cuvioasă Parascheva” din cartierul severinean Schela Nouă, care și-a serbat hramul, potrivit episcopiaseverinului.ro.

Astfel, dis-de-dimineață, biserica „Sf. Parascheva” a devenit neîncăpătoare, mulțimea credincioșilor venind cu evlavie să aducă Sfintei prinos de mulțumire, în ziua în care toată suflarea Ortodoxiei i se închină și îi aduce laudă pentru viața ei sfântă și pentru facerile de bine.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către un sobor de preoți, sub conducerea părintelui paroh Cosmin Necșoiu, Inspector pe probleme de Învățământ și Tineret la Centrul Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

La finalul slujbei a fost săvârșită rânduiala parastasului pentru ctitorul minunatei biserici din Schela Nouă, Iorgu Boștină, de față fiind și soția acestuia, venită tocmai de peste hotare, din Statele Unite ale Americii.

Biserica din Schela Nouă este singura din municipiu aflată sub purtarea de grijă a Cuvioasei Parascheva.

Piatra de temelie a acestei biserici a fost pusă în toamna anului 1993 de către IPS Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei. În anul 1996 au fost începute lucrările la fundația așezământului religios, iar pe 5 iunie 2005 noul lăcaș de cult a fost sfințit.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…