Sărbătoare la biserica din Gura Văii, Protopopiatul Pașcani

Biserica cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, din Gura Văii – Protopopiatul Pașcani, a primit luni, 23 aprilie 2012, vizita Preasfințitului Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, care, alături de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie și a ținut cuvânt de învățătură, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Cele 20 de familii ale parohiei Gura Văii din Protopopiatul Pașcani, alături de credincioși veniți din Pașcani, din Moțca și din Crivești, și-au sărbătorit luni ocrotitorul bisericii, pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință. Alături de credincioșii pășcăneni a fost Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, care a săvârșit Sfânta Liturghie și a ținut cuvânt de învățătură. Soborul de preoți care a slujit alături de Preasfințitul Calinic Botoșăneanul a fost format din pr. Ciprian Cătălin Iacob de la parohia Gura Văii, pr. Ioan Gigi Daniel, misionar de caritate la Spitalul Municipal din Pașcani și secretar al Protopopiatului Pașcani, pr. Costel Olariu, paroh la Biserica ‘Sfânta Vineri’ din Pașcani, pr. Aurel Iacob, paroh la Biserica ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din Moțca, și pr. Liviu Moraru de la parohia Crivești. După săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii s-au împărtășit cu Sfintele Taine și au primit rugăciunea de dezlegare rostită de Preasfințiul Calinic. Un alt motiv de bucurie pentru credincioșii prezenți a fost aniversarea pr. Costel Olariu, ctitorul bisericii din Gura Văii, care a împlinit luni 58 de ani.

‘Cea mai recentă minune a Sfântului Gheorghe este cea de acum, că ne-a adunat pe toți în această sfântă biserică și am slujit Sfânta Liturghie, împreună cu Preasfințitul Calinic’, a spus pr. Costel Olariu, paroh la Biserica ‘Sfânta Vineri’ din Pașcani și ctitorul bisericii din Gura Văii. ‘Ne bucurăm că de la an la an biserica de aici se schimbă în bine și că enoriașii parohiei Gura Văii pot aduce laudă lui Dumnezeu la biserica din satul lor. Felicităm pe toți cei care au ctitorit și ajutat la construcția acestei biserici, preoți și enoriași’, a declarat pr. Ioan Gigi Daniel. ‘Suntem cea mai mică turmă din protopopiat, dar o turmă care este des cercetată de ierarhii noștri, drept pentru care, în numele meu și al enoriașilor, mulțumesc Preasfințitului Calinic pentru bucuria și binecuvântarea ce a adus-o în sufletele noastre prin venirea Preasfinției Sale în parohia noastră’, a spus pr. Ciprian Cătălin Iacob, parohul bisericii din Gura Văii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…