Sărbătoare la biserica de la Foișorul de Foc

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, va binecuvânta duminică, 15 ianuarie, lucrările de reabilitare ce au avut loc la Biserica ‘Sfântul Mucenic Pantelimon’ – Foișorul de Foc din Capitală, în urma incendiului de luni, 9 ianuarie, care a afectat cupola și turla sfântului lăcaș.

De luni seară, când a avut loc nefericitul eveniment, și până astăzi, echipe de muncitori au lucrat pentru a acoperi biserica, iar credincioșii din parohie au muncit pentru a pregăti sfântul lăcaș pentru slujbă. ‘S-a pus un capac la interior, cu imaginea Pantocratorului, iar la exterior s-a învelit cu tablă, pentru ca sfântul lăcaș să fie ferit de intemperii. În urma expertizei tehnice, se va propune soluția cea mai bună pentru reconstruirea turlei principale a bisericii’, a declarat părintele paroh Marian Constantinescu, după cum informează Ziarul Lumina.

Cu toate că lăcașul de cult a fost destul de afectat de incendiu, activitățile culturale și sociale sunt continuate în parohie, a declarat pentru TRINITAS TV părintele Bogdan Teleanu, preot slujitor la Biserica ‘Sfântul Pantelimon’. Activitățile diverse care se desfășoară în cadrul parohiei au rolul de a veni în sprijinul persoanelor în vârstă și de a educa generația tânără. ‘Avem proiecte atât pentru tineri, cât și pentru persoane vârstnice. În primul rând aș menționa Școala de Duminică, din cadrul proiectului Atheneul Sfântului Pantelimon. De asemenea, încercăm să facem misiune în cadrul acestui proiect prin teatru religios, dar în același timp continuăm și proiectul catehetic Hristos împărtășit copiilor. Este un proiect prin care, mai nou, încercăm să-i apropiem pe acești copii de bătrânii din parohie. Duminica, în cadrul acestui proiect, după Școala de Duminică, tinerii de la biserica noastră merg și ajută bătrâni din parohie. Ne dorim ca această coeziune dintre tinerii și vârstnicii parohiei să crească, să fie cât mai mulți bătrâni susținuți de familiile tinere din parohie’, a mai precizat părintele Bogdan Teleanu.

La curățenia din biserică au participat în toate aceste zile numeroși enoriași, precum și alte persoane din București care au dorit să își ofere ajutorul.

Comentarii Facebook


Știri recente