Sărbătoare la Biserica Buna Vestire – Centru, din Alba Iulia

Biserica Parohiei „Buna Vestire” – Centru, din Alba Iulia, a îmbrăcat astăzi, 20 martie, haine de sărbătoare, hramul lăcașului de cult fiind sărbătorit în această duminică. Sfânta Liturghie a fost oficiată cu acest prilej de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul ales al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului.

„Poate nu întâmplător a rânduit Dumnezeu ca ultima Liturghie în calitate de Arhiepiscop al Alba Iuliei să o oficiez aici. Biserica are hramul Buna Vestire. Mitropolia de la Cluj s-a inaugurat oficial în ziua de Buna Vestire. Acum cinci ani, în ziua de Buna Vestire, Înaltpreasfințitul Bartolomeu era înscăunat ca Mitropolit al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Tot de Buna Vestire va avea loc și instalarea mea. O altă legătură este arătată de faptul că Nicolae Ivan înainte de a ajunge Episcop la Cluj, a fost preot la parohia din Alba Iulia – Centru. În vremea cedării Ardealului de Nord, vicariatul pentru aceste parohii a fost organizat la Alba Iulia într-o clădire lângă această biserică”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, după cum informează TRINITAS TV.

Biserica Parohiei „Buna Vestire” – Centru din Alba Iulia a fost zidită între anii 1783 – 1786, în perioada de ușoară libertate acordată de Imperiul Habsburgic românilor ortodocși.

Comentarii Facebook


Știri recente