Sărbătoare în parohia Udricani din București

Biserica ‘Sfântul Nicolae’ – Udricani din Capitală și-a sărbătorit astăzi ocrotitorul. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop – vicar patriarhal, informează TRINITAS TV.

Preasfinția Sa le-a vorbit credincioșilor despre viața și minunile Sfântului Ierarh Nicolae și i-a felicitat pentru lucrările de înfrumusețare care au fost făcute la sfântul lăcaș.

Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal a precizat: „Am văzut biserica de multă vreme când se afla într-o stare jalnică prin exterior. După aceea, am văzut-o tot în exterior cât de frumos a fost împodobită, curățată. Ne-am exprimat de multe ori dorința și convingerea de a veni în mijlocul acestei biserici să o vedem și din interior. Când am intrat am fost plăcut impresionat să văd că cele pe care le auzisem s-au adeverit cu prisosință”.

Actuala biserică a fost ctitorită de Clucerul Udricani, în anul 1735. La 1750 făcea parte din „mahalaua Popei lui Isac”. Pentru că avea, foarte probabil, chilii pentru călugări și turn-clopotniță, Mihail Cantacuzino, marele ban, o amintește în jurul anului 1770, ca fiind mănăstire fără han. La sfârșitul aceluiași secol, în chiliile bisericii funcționau ‘Școala de Caligrafie” și ‘Școală Românească de la Udricani”, menționată mai târziu de Ion Ghica în „Scrisori către Alecsandri’.

Comentarii Facebook


Știri recente