Sărbătoare în Parohia Sf. Ilie – Severin

Credincioșii severineni din parohia „Sf. Ilie”, cartierul Crihala, au primit duminică, 29 ianuarie, vizita Chiriarhului locului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

Astfel, în Duminica a XVII-a după Pogorârea Sfântului Duh, părintele paroh Ioan Ovidiu Polexă, împreună cu enoriașii, a întâmpinat cu bucurie prezența și înalta binecuvântare a Preasfințitului Părinte Nicodim.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Preasfinția Sa împreună cu un ales sobor de preoți și diaconi. Răspunsurile au fost date la strană de Grupul Psaltic al Catedralei Episcopale, informează Cătălin Cernătescu.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte a îndemnat poporul la rugăciune și la nădejde în Dumnezeu spre întărirea credinței, arătând exemplul femeii cananeence, a cărei stăruință se face îndemn și model de îndrăzneală către Mântuitorul.

Întâistătătorul Episcopiei Severinului le-a vorbit credincioșilor și despre binefacerile și necesitatea desei mărturisiri și Sfintei Euharistii, care au ca efect prezența vie a lui Hristos în oameni, precum și ferirea de tot lucrul rău, de vrăjmașul diavol și de toată reaua întâmplare.

Parohia „Sf. Ilie” se află în partea de vest a Severinului, în Crihala – cel mai nou cartier al municipiului severinean. Aici a început a se ridica o nouă biserică, a căreia piatră de temelie a fost pusă în 1991, lucrările începând în 1992. Ele au fost întrerupte o perioadă, fiind reluate din anul 1998, actualmente construcția aflându-se deja la acoperiș, turla de pe pronaos zidindu-se în întregime. Sfântul locaș este proiectat în stilul neobizantin, va avea o suprafață de 500 metri pătrați și două turle de 18 și respectiv 26 metri înălțime.

Până la terminarea construirii bisericii celei noi, slujba se oficiază într-o construcție provizorie, ce este cunoscută de severineni ca ,,Biserica de carton’.

Comentarii Facebook


Știri recente