Sărbătoare în Parohia Precupeții Vechi din București

În ziua sărbătorii Acoperământului Maicii Domnului Parohia Precupeții Vechi din București se află în haine de sărbătoare. Sub ocrotirea Acoperământului Maicii Domnului se află paraclisul parohiei, dar și Așezământul social inaugurat și sfințit acum 7 ani. În ajunul sărbătorii a fost oficiată slujba Vecerniei urmată de slujba Privegherii, iar astăzi a fost oficiată Sfânta Liturghie.

„Săptămâna aceasta a fost o săptămână de pregătire duhovnicească pentru rezidenții Așezământului Social. În ajunul sărbătorii au participat la slujba de Vecernie, la Slujba Privegherii și la Acatistul Acoperământului Maicii Domnului. Astăzi au așteptat cu nerăbdare sărbătoarea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, curați sufletește și trupește. Oaspeții Așezământului Social au pășit pragul Bisericii ca să ia parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și cu frică, credință și dragoste s-au apropiat de cinstitul Trup și Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos”, după cum a precizat părintele diac. Ciprian Tudor de la Parohia Precupetii Vechi.

Lucrările începute, în anul 2000, la Așezământul Social și paraclisul cu hramul ‘Acoperământul Maicii Domnului au fost sfințite de vrednicul de pomenire Patriarh Teoctist și Preasfințitul Episcop Varsanufie Prahoveanul împreună cu un sobor de preoți la 26 iunie 2005.

„Așezământul nostru funcționează de 7 ani de zile sub oblăduirea Maicii Domnului și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, cel care ne poartă de grijă și se gândește la cei aflați în suferință, la cei singuri și neajutorați”, a mărturisit părintele diac. Ciprian Tudor de la Parohia Precupetii Vechi.

Așezământul social este amplasat în curtea din spatele Bisericii și are o cantină, care asigură hrana pentru cei adăpostiți în centru, cât și pentru restul de 30 de familii asistate. În perioada 2004-2006, cu sprijinul Primăriei Sectorului 2, a fost ridicat un corp nou care adăpostește și un cabinet medical, iar podul casei parohiale a fost mansardat și au fost amenajate spații gospodărești. În anul 2008 s-au extins spațiile pentru un dormitor rezidenți și un birou și s-a montat un lift exterior pentru deplasarea beneficiarilor. În 2009 au fost finalizate lucrările de izolare termică și finisaje exterioare la așezământul social. În perioada 2010-2011 au fost începute și se află în curs de finalizare lucrări de amenajare a unei noi extinderi în care vor fi amplasate noua sală de mese mai spațioasă, camere cu dependințe, un atelier de pictură și spații de depozitare.

Comentarii Facebook


Știri recente