Sărbătoare în parohia Pietrărie – Bârnova din Protopopiatul Iași 2

Biserica noastră a sărbătorit ieri Închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru. Singura parohie din țara noastră închinată acestei sărbători se află în Protopopiatul Iași 2.

În parohia Pietrărie – Bârnova se construiește o biserică ocrotită de Sfântul Apostol Petru, Maica Domnului și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe.

Parohia ‘Închinarea cinstitului lanț al Sfântului Apostol Petru’, ‘Acoperământul Maicii Domnului’ și ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’ – Pietrărie – Bârnova, Protopopiatul Iași 2, și-a serbat ieri hramul. Programul liturgic a început duminică seară cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de un sobor de preoți în paraclisul parohiei Pietrărie. Predica de la finalul slujbei a fost rostită de pr. Răzvan Aonofriesei-Puiu, referent în cadrul Biroului de Asistență Religioasă ‘Diaconia’ al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care a amintit că Sfântul Apostol Petru ocrotește atât parohia Pietrărie – Bârnova, cât și pe fiecare enoriaș în parte. ‘Fiecare din cei care locuiesc în această parohie trebuie să se gândească la Sfântul Apostol Petru și la suferința prin care a trecut. Să ne rugăm Bunului Dumnezeu să se milostivească asupra noastră și asupra acestei parohii. Să vă dăruiască Cel Preaînalt putere de a vă ruga, de a lucra în ogorul mântuirii și de a ridica biserica acestei parohii. Cine nu poate ajuta material la construcția sfântului lăcaș să ajute cu rugăciune. Să ne rugăm Sfântului Apostol Petru să ne țină legați cu lanțul rugăciunii sale de Hristos și de Biserica Sa’, a spus pr. Răzvan Aonofriesei-Puiu. Părintele paroh George Bamboi a amintit câteva din împlinirile realizate anul trecut ‘prin binecuvântarea lui Dumnezeu și a sfinților care ocrotesc parohia Pietrărie – Bârnova’.

Lucrări în derulare la biserica parohială

Ieri-dimineață, după slujba Utreniei și a Acatistului în paraclisul parohiei a fost săvârșită Sfânta Liturghie. Hramul parohiei Pietrărie este unic în Biserica Ortodoxă Română, fiind rânduit în anul 2005 de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe vremea arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei și Bucovinei. În parohia Pietrărie au început, în anul 2010, lucrările de construcție a bisericii, în prezent fiind turnată fundația. ‘În anul 2011 a fost turnată fundația bisericii. Costurile au fost destul de ridicate, însă cu ajutorul lui Dumnezeu, a unor oameni credincioși și a sfinților care ocrotesc parohia noastră, s-a reușit turnarea fundației. A fost nevoie de 25 de tone de fier beton. Jumătate din fundația sfântului lăcaș va funcționa ca demisol. Aici vor fi oficiate sfintele slujbe până la finalizarea bisericii propriu-zise. Credincioșii din parohie caută să se apropie de biserică și să se roage. Nădăjduim ca până în vara acestui an să finalizăm demisolul sfântului lăcaș și să oficiem o slujbă de binecuvântare a noului spațiu. În momentul în care vom ajunge la zidirea bisericii, realizările noastre vor fi văzute mult mai clar. Mulțumesc persoanelor care ne-au fost alături și pe care îi știe Dumnezeu, cărora le va răsplăti pentru dragostea pe care au avut-o față de biserica noastră’, a remarcat pr. paroh George Bamboi.

Activități catehetice și recreative pentru copii

Parohia Pietrărie, alături de parohiile din comuna Bârnova, a organizat, în perioada verii anului 2011, ‘Zilele micilor creștini bârnoveni’ în cadrul cărora s-au derulat activități sportive și culturale. În același timp a fost continuat atelierul de pictură la care au participat copiii din Pietrărie, dar și cei din alte sate. În luna septembrie a anului trecut, 55 de copii din parohie au beneficiat de o excursie la mănăstirile din Bucovina. ‘Pentru ei astfel de excursii pe care le organizăm de trei ani sunt binevenite pentru că posibilitățile familiilor din care fac parte sunt limitate. Avem câteva familii care se implică în sprijinirea acestor activități’, a mărturisit pentru „Ziarul Lumina” pr. paroh George Bamboi.

Comentarii Facebook


Știri recente