Sărbătoare în Parohia Pecica I din Arad

Credincioșii din Parohia Pecica I, Protopopiatul Arad, au fost zilele acestea în sărbătoare, biserica închinată celor trei mari dascăli ai lumii, Vasile, Grigorie și Ioan, sărbătorindu-și hramul, după cum informează „Ziarul Lumina”. Bucuria duhovnicească a fost una deosebită, în ajunul praznicului fiind săvârșite Vecernia și Litia de către un sobor de preoți, după care mulțimea credincioșilor a înconjurat sfântul lăcaș de închinăciune intonând troparul Sfinților Trei Ierarhi.

După înconjurare s-a intrat în biserică și s-au oficiat slujba de sfințire a prinoaselor și ectenia întreită pentru ,,nașii’ bisericii, precum și pentru viitorii nași, din anul 2013. Comuniunea frățească a continuat apoi în Sala de festivități ‘Forum’ a orașului Pecica.

Preotul Cristian Prună, de la Parohia Sânmartin, în cuvântul rostit cu acest prilej, a scos în evidență activitatea și dăruirea fiecăruia dintre cei trei sfinți în ogorul Bisericii. După cuvântul de învățătură, preotul paroh a adresat mulțumiri tuturor participanților, credincioși, preoți, oficialități. În final, Corul mixt ‘Episcop Roman Ciorogariu’ al parohiei a prezentat un buchet de cântări bisericești închinate Luminătorilor Bisericii: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Biserica ortodoxă din orașul Pecica este o construcție monumentală, cu trei turnuri la fațada principală, edificată în anul 1931. Pictura interioară, realizată între anii 1974 și 1976, în tehnica frescă, este opera pictorului lugojean Victor Jurca. Ulterior, picturii i s-au adăugat medalioanele cu sfinți, deasupra stranelor, pe întregul interior, opera pictorilor Radu și Alexandrina Jitariu.

Comentarii Facebook


Știri recente