Sărbătoare în Parohia Lunca Frumoasă din județul Buzău

Biserica „Sfântul Nicolae” din Parohia „Lunca Frumoasă”, Protoieria Pârscov, a fost astăzi, 1 mai, resfințită. Slujba a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei. De asemenea, Chiriarhul locului a oficiat și Sfânta Liturghie, în locul special amenajat din imediata vecinătate a lăcașului de cult.

„Să ne învrednicească pe toți să plecăm la casele noastre mai întăriți duhovnicește, mai buni și mai drepți unii cu alții, pentru că în Casa lui Dumnezeu trebuie să sporim viața noastră duhovnicească, pe care trebuie să o transmite mai apoi în familiile noastre. Dumnezeu să vă binecuvânteze și să vă ajute să vă folosiți duhovnicește de ziua de astăzi când are loc resfințirea acestei biserici”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, după cum informează TRINITAS TV.

Biserica din „Lunca Frumoasă” a fost ridicată în anul 1884 și a fost pictată de Gheorghe Nicoleanu. Supusă degradării timpului, ea a intrat întru-un amplu proces de restaurare.

La slujbele oficiate au participat numeroși credincioși din localitate și din împrejurimi, precum și slujitori ai sfintelor altare, fii ai satului. Pentru activitatea depusă, preotului paroh i-a fost acordat rangul de iconom. De asemenea, în parohie se dorește și ridicarea unei case de prăznuire unde să se desfășoare proiecte de asistență socială.

Comentarii Facebook


Știri recente