Sărbătoare în Parohia buzoiană Poienița

Credincioșii din Parohia Poienița, Protopopiatul Pătârlagele, județul Buzău, au participat miercuri, 29 august 2012, de sărbătoarea Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, la Sfânta Liturghie care a fost săvârșită în biserica parohiei de Înalt Preasfințitul Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, înconjurat de un sobor de slujitori. Cu ocazia vizitei în Parohia Poienița, Înalt Preasfinția Sa a sfințit și noua casă de prăznuire și a binecuvântat lucrările de restaurare care au fost săvârșite la sfântul lăcaș.

‘Am venit aici ca să binecuvântăm și să sfințim lucrările făcute de părinte paroh Dumitru Mazilu, un preot tânăr și harnic, slujitor bun și care s-a străduit ca această biserică să fie înfrumusețată. A făcut reparații la acoperiș, în exterior și în interior, încât biserica arată, așa cum se spune în cântările noastre, ca o mireasă a lui Hristos. De asemenea, părintele a zidit casa de prăznuire unde va funcționa un așezământ social’, a spus chiriarhul locului.

Construirea casei de prăznuire a început în luna noiembrie 2010 și a fost dusă la bun sfârșit cu sprijinul credincioșilor din parohie și al mai multor donatori. ‘Am ridicat această casă de prăznuire din dorința credincioșilor pentru a avea un loc unde să se săvârșească pomenirea morților și sărbătorirea hramului sfintei noastre biserici. Avem încredințarea că acest așezământ social va veni în ajutorul familiilor sărace și în ajutorul tuturor credincioșilor care vor veni să găsească pe lângă hrana sufletească și o hrană trupească necesară pentru menținerea acestei vieți pe pământ’, a spus părintele paroh pentru Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente