Sărbătoare în orașul vâlcean Drăgășani

În această duminică a fost resfințită biserica Parohiei Gârdești din orașul vâlcean Drăgășani. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

„Ne-am bucurat că după mai bine de 150 de ani această biserică încă există și este consolidată și restaurată. Ea este construită în anul 1827, iar în ultimii doi ani au fost necesare lucrări de restaurare a picturii și de consolidare a bisericii, încât acum am îmbrăcat-o în haine de sărbătoare luminoasă și prin strădania părintelui paroh și a enoriașilor, prin credința, dragostea și milostivirea lor, biserica arată mai frumoasă și mai primitoare pentru toți cei care vor să se roage la sfintele slujbele”, a spus Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, după cum informează TRINITAS TV.

La final, preotul paroh a primit distincția de iconom. Lucrările de restaurare ale bisericii monument istoric din cartierul Gârdești al Municipiului Drăgășani au început în anul 2010.

Comentarii Facebook


Știri recente