Sărbătoare în orașul de pe Bega

Primăria și Consiliul Local Timișoara au organizat ieri, 3 august, o serie de acțiuni, cu prilejul aniversării a 92 de ani de la intrarea trupelor Armatei Române sub comanda generalului Economu în Timișoara și instaurarea administrației românești în Banat.

Începând cu anul 1999, timișorenii sărbătoresc la această dată oficial ‘Ziua Timișoarei’, prin diverse concerte, manifestări culturale, sportive sau festive. Evenimentele dedicate istoricei zile de 3 august au debutat la ora 10:00, la Primăria Timișoarei, unde consilierii locali și conducerea orașului s-au întâlnit în ședință extraordinară de plen. În cadrul întrunirii au fost decernate premii unor echipe de juniori, societăților Retim și Aquatim și unor instituții de cultură reprezentative din municipiu. Totodată, consilierii municipali au dezbătut mai multe proiecte de impact pentru Timișoara, cum ar fi înființarea unui centru social pentru persoanele fără adăpost, precum și modernizarea transportului în comun, fluidizarea și creșterea siguranței în traficul rutier, prin investiții în infrastructură. În cadrul aceleiași ședințe au fost premiați și câștigătorii concursului de fotografie ‘Timișoara mea’, organizat de Primăria Timișoarei.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, a participat la aceste acțiuni, ca delegat al Arhiepiscopiei Timișoarei, părintele Ionel Popescu, vicar-administrativ la Centrul eparhial. Programul a continuat de la ora 12:00, pe Aleea Personalităților din Parcul Central, unde a avut loc ceremonia de dezvelire a patru busturi ale unor bănățeni renumiți. Este vorba despre Ioachim Miloia, erudit cărturar, Carol Telbisz, cel mai longeviv primar al Timișoarei, Romul Ladea, sculptor bănățean, și Iancu de Hunedoara, guvernator al Banatului și Crișanei. Aleea Personalităților din Parcul Central a fost înființată în urmă cu trei ani la inițiativa municipalității timișorene și este realizată cu un dublu scop: pe de-o parte pentru crearea unui spațiu dedicat memoriei înaintașilor, iar pe de altă parte, cu un scop educativ, fiind destinat generațiilor tinere, care în acest mod plăcut pot învăța mai multe lucruri despre istoria orașului lor. În continuare, de la ora 13:00, a fost inaugurat Laboratorul de analize al Aquatim, care va testa de acum înainte calitatea apei din municipiu, iar de la ora 14:00 a avut loc inaugurarea ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Boli Infecțioase ‘Victor Babeș’ din Timișoara, finalizat după o investiție de aproape 4 milioane de lei. După cum ne informează ZiarulLumina, ziua dedicată orașului de pe Bega s-a încheiat cu un concert al Filarmonicii Banatul, având ca soliști pe artiștii Cătălina Costin, Doru Roman și Cosmin Bălean, iar pe Radu Popa, ca dirijor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…