Sărbătoare în Maramureșul istoric

Zi de mare sărbătoare pentru credincioșii din localitatea maramureșeană Vadu Izei. Cu prilejul împlinirii a doi ani de la sfințirea bisericii parohiei, care este închinată Ocrotitorului românilor, Sfântul Apostol Andrei, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Arhiereul-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, informează TRINITAS TV.

De dimineață, așa cum este datina în pitorescul ținut al Maramureșului, Preasfinția Sa a fost întâmpinat la intrarea în sat de către enoriași îmbrăcați în frumoase straie populare, iar apoi cu toții s-au îndreptat, în glas de rugăciune, către sfântul lăcaș.

„La biserica aceasta s-a lucrat mai bine de un deceniu. Au fost și momente de cumpănă pentru credincioșii de aici, au avut multe greutăți, mai ales că s-au sprijinit doar pe efortul lor financiar, fiind o lucrare grea, deoarece are dimensiuni de catedrală”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

La Sfânta Liturghie arhierească au luat parte mii de credincioși veniți din întreg Maramureșul istoric. Sărbătoarea s-a încheiat cu rugăciunea „Doamne, Doamne Ceresc Tată” rostită de cei mici.

Comentarii Facebook


Știri recente