Sărbătoare în localitatea sătmăreană Mărtinești

Sătmărenii au participat în număr mare duminica aceasta la sărbătoarea bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din localitatea Mărtinești. Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu – vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a binecuvântat lăcașul de cult, în urma lucrărilor de restaurare, după cum ne informează TRINITAS TV. Preasfinția Sa a oficiat apoi și Sfânta Liturghie în fruntea unui sobor de preoți și diaconi.

„Comunitatea credincioșilor ortodocși alcătuită din 40 de familii în frunte cu păstorul lor sufletesc, părintele Florin Orăștean, au reușit să adauge bisericii un pridvor nou, au împodobit-o cu pictură, au adăugat un iconostas nou, de aceea astăzi a avut loc slujba de sfințire la care au participat nu numai credincioșii acestei comunități, ci mulți credincioși din municipiul satul mare din Odoreu, și din împrejurimi care au venit împreună cu păstorii lor sufletești”, a precizat Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul

Arhiereu – vicar al Episcopiei Marasmureșului și Sătmarului

În ultimii 10 ani, pe lângă lucrările de restaurare a bisericii, în apropierea lăcașului de cult a fost ridicat și un turn – clopotniță.

Localitatea Mărtinești se găsește pe drumul județean Satu Mare – Apa, via Odoreu, la numai 4 km de centrul orașului Satu Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente