Sărbătoare în localitatea brașoveană Dăișoara

Credincioșii localității Dăișoara, români vestiți pentru credința statornică și pentru obiceiurile păstrate cu sfințenie din moși-strămoși, au primit în această duminică vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Chiriarhul a binecuvântat mai întâi lucrările de reabilitare a bisericii, după care, împreună cu un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie. Întreg satul brașovean a participat cu această ocazie la sărbătoarea bisericii și a comunității aflate în apropierea orașului Rupea, informează TRINITAS TV.

Prima atestare documentară a satului Dăișoara apare într-un document din secolul al XVII-lea. Biserica actuală a fost înălțată un secol mai târziu, iar astăzi, la aproape două sute de ani de la zidire, a trecut printr-o serie de lucrări de reabilitare.

Dăișorenii au venit în număr mare la sărbătoarea vechiului lăcaș de cult.

Ctitorii au primit cu acest prilej acte de cinstire din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, iar preotul paroh a fost hirotesit iconom, pentru cei opt ani petrecuți în slujba bisericii și a comunității din Dăișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente