Sărbătoare în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Seminarul Teologic din Slobozia își serbează astăzi, 13 noiembrie a.c., hramul. Înființat în 1994, la un an după înființarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, seminarul teologic se pregătește deja pentru întâlnirea de 10 ani a primei promoții. Cu toate că se fac lucrări ample pentru renovarea și modernizarea clădirii ce funcționează ca spațiu didactic și cămin pentru cazarea elevilor, seminarul îmbracă straie de sărbătoare. Până în acest moment au fost investiți peste 800.000 lei în aceste scop, Pr. Prof. Badea Gabriel, directorul seminarului, realizând un proiect de finanțare pentru finalizarea lucrărilor. Anul acesta, seminarul teologic a intrat în a cincisprezecea toamnă de pregătire a viitorilor slujitori ai sfintelor altare. În această perioadă, seminarul a trimis în lume pentru a o înduhovnici peste 300 de tineri. Dintre aceștia, cea mai mare parte a continuat studiile universitare în cadrul facultăților de teologie, devenind mai apoi preoți în parohiile eparhiei noastre sau în celelalte eparhii ale țării.

Programul zilei a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia de către Preasfinția Sa, Preasfințitul Părinte Damaschin Coravu, înconjurat de părinții profesori ai seminarului, preoți protoierei, preoți consilieri și inspectori din cadrul administrației eparhiale.

Pe lângă cinstirea Sfântului Ioan Hrisostomul, Biserica sărbătorește și pe Cuviosul Damaschin, ocrotitorul arhiereului eparhiei noastre. După otpustul Sfintei Liturghii, Preasfințitului Părinte Damaschin i s-au urat ani îndelungați întru slujirea arhierească de către părinții protoierei și preoții și mirenii angajați ai Centrului Eparhial. „Cei 8 ani de slujire arhierească în Episcopia Sloboziei și Călărașilor au adus împliniri, prin voia și cu binecuvântarea lui Dumnezeu, dar și noi năzuințe”, după cuvântul Preasfinției Sale rostit la aniversarea Sa. Cuvântul rostit la onomastica Preasfințitului Damaschin a fost o mângâiere duhovnicească dăruită preoților, văzuți ca părinți ai marii familii, ai parohiei. Bucuria comuniunii a fost întregită după săvârșirea acestor slujbe de întâlnirea agapică ce s-a desfășurat în sala de mese a seminarului, la care au participat toți elevii seminariști și ceilalți invitați amintiți.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…