Sărbătoare în comuna maramureșeană Rozavlea

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului are o semnificație deosebită pentru credincioșii comunei maramureșene Rozavlea. În urmă cu 40 de ani, Patriarhul Iustinian, alături de un sobor de mitropoliți și episcopi sfințea Biserica „Nașterea Maicii Domnului”, din localitate.

La ceas aniversar, rozăvlenii i-au avut în mijlocul lor pe Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, și pe cei doi ierarhi ai locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Cei trei ierarhi au binecuvântat catapeteasma bisericii, după care au oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului în prezența a mii de credincioși maramureșeni și autorități locale și centrale.

După cum informează TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a declarat: „Realizăm încă o dată, că aici în Maramureșul voievodal, vâna credinței și a tradițiilor încă este foarte puternică. Ne punem nădejdea regenerării spirituale a lumii plecând din casa creștinească din Maramureș, din România, ca apoi să contamineze toată lumea”.

„Eu sunt bucuros și cuvintele îmi sunt puține, ca fiu al satului, să exprim ceea ce am simțit astăzi deoarece cred că a fost o icoană a ceea ce s-a întâmplat atunci. Și astăzi, maramureșenii au fost la fel de mulți, la fel de credincioși și ascultători ai cuvântului lui Dumnezeu și ai Sfintei Liturghii”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian le-a vorbit credincioșilor despre viața și minunile Maicii domnului: „Maica Domnului a devenit prima ființă din cer și de pe pământ. Și acum, Maica Domnului este prezentă la picioarele lui Dumnezeu și se roagă pentru poporul lui Dumnezeu. De aceea, Maica Domnului prin ascultarea ei a dobândit darul Nașterii Fiului lui Dumnezeu”.

Cu prilejul împlinirii a 40 de ani de la sfințirea bisericii, după Sfânta liturghie a fost dezvelită și binecuvântat o placă comemorativă.

Comentarii Facebook


Știri recente