Sărbătoare în capitala Banatului

Capitala Banatului a îmbrăcat zilele acestea haine de sărbătoare, cu prilejul pomenirii, la 15 septembrie 2012, a Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș. În Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, la Catedrala mitropolitană din Timișoara Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojeanul, informează TRINITAS TV. Din soborul slujitor au făcut parte consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai Catedralei, dar și clerici de la mai multe parohii din cuprinsul Arhiepiscopiei.

‘Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru Sfânta Liturghie și pentru praznicul Bisericii bănățene, sărbătorirea, prăznuirea, cinstirea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș și în același timp sărbătorirea ocrotitorului tuturor acelora care îl cheamă în ajutor prin rugăciune. Mulțumim lui Dumnezeu, mulțumim Înaltpreasfințitului Mitropolit Nicolae al Banatului pentru binecuvântarea, purtarea de grijă și dragostea sa părintească transmisă tuturor slujitorilor și celor care au venit din Arhiepiscopia Timișoarei’, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.

Programul manifestărilor dedicate hramului Catedralei mitropolitane și Ocrotitorului Banatului au început încă de vineri.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei și de corul Facultății de Teologie din municipiu.

Comentarii Facebook


Știri recente