Sărbătoare în Arhiepiscopia Dunării de Jos

Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit, astăzi, 2 mai 2012, pe Sfântul Ierarh Atanasie al III-lea, Patriarh al Constantinopolului și arhipăstor, vreme de 12 ani, în secolul al XVII-lea, al creștinilor ortodocși de la Dunărea de Jos.

La Catedrala arhiepiscopală din Galați, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, informează TRINITAS TV. La slujbă au participat credincioși din întreaga eparhie care s-au putut închina și la moaștele Sfântului Atanasie al III-lea.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: „Pelerinajul în ziua de pomenire a Sfântului Atanasie al III-lea, Patriarhul Constantinopolului, a întrunit la Arhiepiscopie preoți și credincioși, ei însuși pelerini, pentru că nimic nu este mai frumos decât să actualizăm pașii Sfântului Atanasie de la Constantinopol și Tesalonic la Dunărea de Jos, de aici pe pământ slav la Moscova și la Harcov”.

După ce au oficiat Sfânta Liturghie în bisericile parohiale, preoții, însoțiți de credincioșii gălățeni, au plecat în procesiune spre Catedrala arhiepiscopală.

La moaștele Sfântului Atanasie Patelarie au venit să se închine și elevi de la școlile gălățene, îmbrăcați în costume populare. Toți credincioșii au participat, la finalul Sfintei Liturghii, și la agapa frățească.

Sfântul Ierarh Atanasie al III-lea a fost canonizat de Biserica noastră în anul 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente