Sărbătoare în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Parohia vrânceană Răstoaca II va avea o nouă biserică. Înaltpreasfințitul Părinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a așezat piatra de temelie pentru viitorul lăcaș de cult ce o va avea ocrotitoare pe Cuvioasa Parascheva, informează TRINITAS TV.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Epifanie a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica „Sfinții Voievozi” din Parohia Milcovul I. Cu această ocazie a fost organizat un festiv dedicat Părintelui Nicolae Boldeanu, fiu al satului.

Părintele Nicolae Boldeanu a fost hirotonit în anul 1938. Este numit preot în Parohia Ungheni Târg. Aici, slujește până în iunie 1940 când, la cedarea Basarabiei, se refugiază în orașul Focșani. Se va întoarce la Ungheni, odată cu intrarea trupelor române în Basarabia, și va lucra aici la refacerea bisericii și a picturii acesteia. Se refugiază la Buzău și slujește la Parohia Mihai Viteazul din oraș; predă ore de muzică la Seminarul Teologic „Chesarie Episcopul” din Buzău, dar și Religia la școli civile. Începând cu 1 iulie 1946, a fost încadrat la Parohia Risipiți, localitatea natală, unde din august acel an și până în 1992, când a ieșit la pensie, a slujit lui Dumnezeu și oamenilor, cu dragoste și jertfelnicie.

Pentru întreaga activitate, părintele a fost distins cu „Crucea eparhială” și a primit o diplomă de vrednicie.

Comentarii Facebook


Știri recente