Sărbătoare în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

Cu prilejul sărbătorilor dedicate Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, patronul spiritual al Bisericii Domnești din Curtea de Argeș, sediul primei Mitropolii a Țării Românești și a Sfintei Mucenițe Filofteia, ale cărei Sfinte Moaște sunt în Paraclisul Catedralei Arhiepiscopale, programul liturgic organizat de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se va desfășura după cum urmează:

Luni, 5 decembrie 2011

La Biserica Sfântul Nicolae Domnesc din Curtea de Argeș, începând cu ora 17:00 va fi oficiată Slujba Vecerniei. După cum ne informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, Moaștele Sfintei Mucenițe Filofteia vor fi aduse spre închinare în Biserica Domnească, locul în care au fost aduse inițial în Țara Românească.

Marți, 6 decembrie 2011

Începând cu ora 09:30 va fi oficiată Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Nicolae Domnesc, apoi la ora 12.00 va avea loc Inaugurarea Centrului pastoral-social al parohiei Sfântul Nicolae Drujești. La Biserica Domnească, de la ora 16:00, va avea loc întâmpinarea moaștelor Sfântului Grigore Decapolitul apoi se va desfășura procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia și ale Sfântului Grigore Decapolitul de la Biserica Domnească la Catedrala Arhiepiscopală, pe Bulevardul Basarabilor. De la ora 17.00, la Catedrala Arhiepiscopală se va oficia Slujba Vecerniei.

Miercuri, 7 decembrie 2011

Sărbătoarea va începe la Catedrala Arhiepiscopală de la ora 7:00 oficiindu-se Slujbele: Aghiasma Mică, Sfântul Maslu, Acatist, apoi începând cu ora 09:30 se va oficia Sfânta Liturghie

Comentarii Facebook


Știri recente