Sărbătoare duhovnicească la Suceava

În această duminică s-au împlinit zece ani de la înființarea Parohiei ucrainene misionare „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Suceava. Credincioșii au participat în număr mare la evenimentul aniversar, la biserica parohiei care aparține de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Cu această ocazie a fost sfințită o troiță ridicată în memoria eroilor ucraineni căzuți în cele două războaie mondiale și a fost oficiată Sfânta Liturghie.

Alături de ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, s-a aflat și un ierarh din Ucraina: Preasfințitul Părinte Meletice, Episcopul Hotinului, informează TRINITAS TV.

‘Așa s-a răspândit credința creștină trăind viața în sfințenie și făcând faptele cele bune, faptele dragostei. Au scris cei de atunci, păgânii: Iată cât de mult se iubesc creștinii între ei și se ajută. Faptele lor cele bune, de ajutorare a celor aflați în nevoi, i-a făcut pe mulți păgâni să primească credința creștină’, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Părinte Pimen.

Parohia misionară „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Suceava și-a început activitatea la cererea etnicilor ucraineni. Astăzi, parohia numără 44 de familii mixte, familii de români, ucraineni și maghiari iar slujirea se face după calendarul îndreptat, atât în românește cât și în ucraineană. Din 2010, în biblioteca bisericii funcționează și o școală duminicală.

Răspunsurile la strană au fost date de corul Bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci” din Sighetul Marmației.

Comentarii Facebook


Știri recente