Sărbătoare duhovnicească la Poiana Mărului, Protopopiatul Bran Zărnești

Noua catapeteasmă a Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Mărului, județul Brașov, a fost astăzi, 19 iunie, sfințită. Slujba de sfințire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

„Această biserică a fost împodobită de credincioși prin prezența lor. Chiar de la o astfel de distanța ei au venit și vin duminica, jos la baza localității, la sfânta biserică, să se împărtășească din izvorul nesecat pe care Hristos îl oferă prin Sfânta Împărtășanie și să se bucure de mijlocirea sfinților pe care i-am sărbătorit astăzi”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, după cum informează TRINITAS TV.

Biserica din Poiana Mărului a fost ridicată în anul 1777 de Grigore Brâncoveanu, urmaș al lui Constantin Brâncoveanu. Vechiul iconostas al bisericii, din secolul al XVIII-lea, se află, în prezent, într-un proces de recondiționare, pentru a fi valorificat într-un muzeu.

Pentru eforturile lor, părinții slujitori au fost cinstiți de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu cu rangul bisericesc de iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente