Sărbătoare duhovnicească la Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din Oltenița

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a fost prezent duminică, 10 iulie 2011, în mijlocul credincioșilor din Parohia Sfântul Ierarh Nicolae din Oltenița, Protopopiatul Oltenița, după cum ne informează sf-esc.ro.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au participat Preacucernicul Părinte Consilier Daniel Enașcu, Preacucernicul Părinte Marian Necula, Protopop de Oltenița, un sobor de preoți și diaconi.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotesit sachelar pe părintele Nicolae Trușcă de la Parohia Negoiești, Protopopiatul Oltenița, pentru misiunea socială, administrativă, economică și culturală săvârșită în parohia pe care o păstorește.

De asemenea, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică a zilei, despre minunea vindecării slugii sutașului din Capernaum, în care este evidențiată o credință vie, înfrățită cu o altă virtute neprețuită și anume smerenia. ‘Sutașul, care era închinător la idoli, nu aleargă la vrăjitori, la fermecători sau descântători, cum fac mulți creștini în zilele noastre; el aleargă la Hristos. Să avem credința ortodoxă, dar să fie tare ca și a sutașului, ca să dobândim împărăția lui Dumnezeu’, a precizat Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente