Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea Văratec

Peste o mie de credincioși au participat, miercuri, 15 august 2012, la hramul Mănăstirii Văratec, din județul Neamț. Pelerinii veniți din toate colțurile țării s-au închinat la mormântul Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec și au participat la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

În cuvântul de învățătură rostit, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să trăiască după modelul de sfințenie al Maicii Domnului: ‘Sufletul omului este chemat să fie deopotrivă fecioară și mamă precum Maica Domnului. Adică fecioară să fie sufletul omului care curat fiind sau tinzând spre curățenie să îl primească pe Dumnezeu întrânsul. Să devină și maică, adică să nască pe acest Hristos din lăuntrul omului, adică să îl propovăduiască.’, informează Radio TRINITAS.

Sărbătoarea de la Mănăstirea Văratec continuă astăzi cu slujba Privegherii în cinstea Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec. Slujba va fi săvârșită de Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Preasfințitul Ioachim Băcăuanul.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…