Sărbătoare duhovnicească la Mănăstirea Rohia

Una dintre cele mai mari mănăstiri din Transilvania, cea de la Rohia, se pregătește de sărbătoarea hramului, Adormirea Maicii Domnului. Cu acest prilej, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului a fost mutată din demisolul sfântului lăcaș în pridvorul bisericii mari. Pelerini din Maramureș, Bistrița – Năsăud, Sălaj și Satu Mare au venit de astăzi la Mănăstirea Sfânta Ana Rohia.

Conduși de preotul din sat, ei se deplasează pe jos, și cântă imnuri închinate Maicii Domnului.

„Slujbele vor începe încă din ajun când se va săvârși slujba Vecerniei cu Litie, Acatistul Adormiri Maicii Domnului și cuvântul de învățătură. Apoi de la 21:30 va începe slujba Privegherii când se va oficia Slujba Utreniei, Paraclisul Maicii Domnului și Prohodul Maicii Domnului”, după cum a declarat pentru Radio TRINITAS Ecleziarhul Mănăstirii Rohia, părintele Macarie Motogna.

Mâine, la Mănăstirea Rohia, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Iustinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului împreună cu Preasfințitul Arhiereu-vicar, Iustin Sigheteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…