Sărbătoare duhovnicească la Biserica Sf. Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din municipiul Râmnicu Vâlcea

În Duminica a IV-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi la Biserica cu hramul ‘Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir”, din municipiul Râmnicu Vâlcea, informează arhiram.ro.

După Sfânta Evanghelie, Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, a ținut un cuvânt de învățătură în care a arătat sensurile duhovnicești desprinse din cele două pericope evanghelice ale Sfinților Apostoli și Evanghelist Marcu și Matei.

„Suntem în a IV-a Duminică din Postul Mare și fiecare duminică a Păresimilor este un popas duhovnicesc și un moment de reflexie la urcușul nostru duhovnicesc spre Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. Astăzi Biserica ne pune înainte, pe de o parte rostul credinței noastre în Dumnezeu, iar pe de altă parte mijlocirea și puterea rugăciunii sfinților în viața noastră, care intermediază de fapt lucrarea noastră înaintea Sfintei Treimi și ne dă ajutor ca să biruim toate ispitele și încercările ce vin din lume și de la diavol. Așadar, ne vindecăm și primim darul de la Dumnezeu, dacă noi credem cu adevărat în El, dacă postim și ne rugăm cu tărie și cu credință că Domnul este cel care ne dăruiește totul și lucrează prin noi, iar puterea ce o avem ca oameni vine numai de la Hristos Domnul prin harul Său. Sfântul Ioan Scărarul ne dă pildă tuturor creștinilor ca să urcăm treaptă cu treaptă în viața aceasta pământească către Împărăția lui Dumnezeu. Astăzi, în Biserica „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Râmnicu Vâlcea, am întâlnit o mulțime de credincioși care frecventează slujbele noastre, se roagă, postesc și cred cu tărie că Biserica Mântuitorului nostru Hristos va birui Porțile Iadului și ne ajută să urcăm spre Cer…”, a spus Preasfinția Sa.

La această sărbătoare au participat autorități locale și de stat, preoți și numeroși credincioși din municipiul Râmnicu Vâlcea și din parohiile vecine.

Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” este cel mai vechi monument istoric din Râmnicu Vâlcea, fiind construită de către sași, între secolele XIV și XV. La jumătatea secolului al XVII-lea, sfântul lăcaș a intrat în patrimoniul Episcopiei Râmnicului, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente