Sărbătoare duhovnicească în Parohia Harșu din Craiova

Numeroși credincioși au fost prezenți astăzi, 10 februarie 2012, în ziua sărbătoririi Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie, la hramul Bisericii Harșu din Craiova. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Craiovei.

În cuvântul de învățătură rostit, Mitropolitul Olteniei a prezentat viața și jertfa mucenicească a Sfântului Hralambie, subliniind harul vindecător al acestuia: „Sfântul Haralambie este cunoscut ca ocrotitor al oamenilor împotruva unei boli cumplite, ciuma. Și dacă Sfântul este ocrotitor împotriva unei asemenea suferințe, de bună seamă că este vindecător și al bolilor sufletești. Ca atare, dacă noi îl chemăm cu credință și inimă curată să ne izbăvească de boli, suferințe și de tot ceea ce este rău în această lume, cu siguranță că El ne va apăra și ocroti, dăruindu-ne vindecarea prin puterea Domnului nostru Iisus Hristos”.

Biserica Harșu din Craiova este cunoscută după numele ctitorului ei, care a ridicat-o în perioada 1802-1806. Într-un document din anul 1815, biserica apare înscrisă sub numele ot oborul târgului de afară. În cei peste 200 de ani de existență, sfântul locaș a suferit mai multe reparații și renovări, ultima fiind încheiată în 2008, la 7 septembrie, când biserica a fost resfințită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente