Sărbătoare duhovnicească în localitatea Letca Nouă din județul Giurgiu

Împodobită cu flori albe de crin, minunata icoană a Născătoarei de Dumnezeu din Biserica ‘Nașterea Maicii Domnului’, din localitatea Letca Nouă, județul Giurgiu, și-a primit sâmbătă, 8 septembrie 2012, în zi de hram, închinătorii veniți atât din localitate, cât și din multe părți ale țării.

Sfânta Liturghie în cinstea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu a fost săvârșită aici de Preasfințitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat un sobor de preoți și diaconi, informează Ziarul Lumina.

Localnicii s-au obișnuit deja și se bucură de prezența constantă a Preasfințitului Părinte Ambrozie la hramul din septembrie, biserica avându-i ocrotitori și pe Sfinții Împărați Constantin și Elena, pe Sfântul Ierarh Nifon și pe Marea Muceniță Ecaterina. Preasfințitul mărturisea la predică faptul că se simte atras în mod deosebit de acest loc ocrotit vizibil de Maica Domnului și că de multe ori și-a pus în ordine gândurile, aflând răspunsuri în fața icoanei de aici. De asemenea, și copiii de la orfelinatul parohiei îi sunt dragi ierarhului de la Giurgiu, mărturisind că vine adesea să-i viziteze, iar ei, la vârsta sincerității cum sunt, îi vorbesc ca unui frate mai mare, îmbrățișându-l fără complexe.

De altfel, întreaga sărbătoare de hram de anul acesta de la Letca Nouă a fost infuzată de emoțiile copilăriei. La strană au cântat cei mai tineri dintre elevii Seminarului Teologic ‘Teoctist Patriarhul’ din Giurgiu, la slujbă au participat mulți copii, între care și cei din așezământul parohiei, numit ‘Grădina Maicii Domnului’, iar fetița Ioana, de 7 ani, fiica preotului Cătălin Niculescu, a cântat în fața icoanei făcătoare de minuni o priceasnă atât de frumoasă pentru Maica Domnului, încât oamenii, cu lacrimi în ochi, uitând de reguli, au început să aplaude. ‘Vedeți cum copilașii ne smeresc și ne rușinează pe noi, cei maturi? Această fetiță a cântat încontinuu de la București până aici în cinstea Preasfintei Născătoare de Dumnezeu!’, a remarcat PS Ambrozie, care cunoaște bine familia fetiței întrucât tatăl ei, pr. Niculescu, a fost mult timp diaconul Preasfinției Sale. Amintind cele mai importante momente din viața Preasfintei Fecioare și minunile săvârșite cu cei aflați în credință statornică și rugători la Maica Domnului, Preasfințitul Ambrozie i-a îndemnat pe toți cei prezenți să nu uite că lucrul cel mai important este să aibă grijă de mântuirea sufletelor și să nu treacă o zi fără o rugăciune la Maica Domnului. Pr. Cătălin Niculescu, directorul Centrului de Pelerinaj ‘Sfântul Apostol Pavel’ al Patriarhiei Române, a fost invitat să vorbească despre icoanele și locurile minunate dedicate Împărătesei Cerului, iar părintele paroh a rostit, la rândul său, câteva cuvinte, mulțumind tuturor pentru participarea la hram.

‘Când oamenii nu mai au lacrimi să-și plângă păcatele, icoana Maicii Domnului sângerează.’ Aceste cuvinte rostite de părintele Arsenie Papacioc la momentul când s-a răspândit vestea despre plângerea cu mir a icoanei de la Letca Nouă, în urmă cu 10 ani, au fost reamintite de părintele paroh, care a mărturisit că și-a început slujirea în acest loc binecuvântat la puțin timp după producerea minunii și că de atunci are privilegiul de a se închina la fiecare slujbă Maicii Domnului, care face și azi minuni prin icoana sa din această biserică.

La sfârșitul slujbei, pentru ca sărbătoarea hramului să fie una deplină, fiecare pelerin și credincios a primit un pachet cu alimente, dar și cărți de rugăciuni

Comentarii Facebook


Știri recente