Sărbătoare duhovnicească în localitatea brașoveană Tohanu Nou

Sfinții Împărați Constantin și Elena au fost cinstiți și de credincioșii localității brașovene Tohanu Nou, care au primit vizita pastorală a Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Înconjurat de un sobor preoți și diaconi veniți din Țara Branului, chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie într-unul din cele mai vechi lăcașuri de cult din zonă ce poartă hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, informează TRINITAS TV.

Localitatea a fost întemeiată în secolul al XVIII-lea de locuitorii din vechea vatră a Tohanului, strămutați prin ordin imperial pentru că nu au vrut să-și lepede credința ortodoxă. Cu ajutorul unui boier român, aceștia au reușit ca în câțiva ani să ridice o biserică din piatră și cărămidă, cu turn și clopotniță, pentru noua comunitate de români.

După încheierea slujbei, sărbătoarea tohănenilor a continuat cu dezvelirea bustului generalului Traian Moșoiu, erou al primului război mondial și fiu al satului. Evenimentul a avut loc în noua piață centrală a localității, inaugurată cu această ocazie, împreună cu momumentul eroilor tohăneni.

Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de coroane și jerbe, oferite de reprezentanții autorităților locale, centrale și militare, dar și cu parada militară.

Comentarii Facebook


Știri recente