Sărbătoare duhovnicească în liniștea munților

Paraclisul schitului „Soborul Sfinților Apostoli”, așezământ monahal situat între culmile muntoase ale masivelor Piatra Craiului, Bucegi, Postăvaru și Măgura Codlei, a fost târnosit în această duminică în prezența unui număr mare de credincioși. Slujba de sfințire a fost oficiată de ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealulu. Chiriarhul a săvârșit apoi Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„Noi considerăm că mănăstirile nu sunt doar mijloace pastorale minunate la îndemâna noastră, ci sunt lucrări ale lui Dumnezeu pe care rânduiala cea de sus ni le-a trimis pentru că dacă noi am fi vrut să facem în locul acesta nu puteam, ci au făcut alții, ne-au dăruit locul acesta și apoi ne-a trimis Hristos pe cei care să înfrumusețeze”, a spus ÎPS Laurențiu, Mitropolitul Ardealului.

Schitul Bran este unul din cele mai noi așezăminte monahale din Arhiepiscopia Sibiului. Înființat în urmă cu șase ani, micul așezământ monahal a progresat repede și frumos, astfel încât a devenit în scurt timp unul din cele mai iubite și mai căutate locuri de închinare din zonă.

Locul pe care a fost ctitorit schitul este încărcat de istorie și poartă pe el jertfa ostașilor români căzuți în luptele de rezistentă purtate de-a lungul culoarului Rucăr-Bran în Primul Război Mondial.

Paraclisul târnosit în această duminică a primit două hramuri: „Duminica Sfintelor Mironosițe”, și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Ardealului”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…