Sărbătoare Botezului Domnului și Sfințirea cea Mare a Apei la Brăila și Galați

La praznicul Botezului Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a săvârșit slujba Sfintei Liturghii la Catedrala cu hramul „Nașterea Domnului” din Brăila, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența a câteva sute de credincioși, informează Diac. Marian Pătrașcu de la Biroul de Presă și Comunicare al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Începând cu orele 12.00, preoții și credincioșii de la parohiile brăilene, în frunte cu ierarhul lor, au pornit în procesiune către faleza Dunării, unde a avut loc rânduiala Aghiesmei celei Mari, urmată de tradiționala aruncare a crucii în apele Dunării.

Același ritual a fost săvârșit și la Galați, de către Înaltpreasfinția Sa, pe faleza Dunării, în dreptul bisericii fortificate Precista, începând cu orele 13.00.

În cuvântul său, chiriarhul locului a arătat importanța Întrupării și Botezului Mântuitorului nostru Iisus Hristos, care a zis: „Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau proorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc” (Mat. V, 17). Totodată, ierarhul Dunării de Jos i-a felicitat pe toți cei care s-au aruncat în apele Dunării pentru a recupera Sfanta Cruce, dorindu-le multă sănătate și anul ce a început să le aducă multe roade sufletești și materiale.

La cele două evenimente au luat parte câteva mii de credincioși brăileni și gălățeni.

Comentarii Facebook


Știri recente